Dárkové poukazy infolinka zdarma: +420 800 12 00 12 info,orea,cz

Tiskové zprávy

 

 

 

V OREA hotelech můžete platit bitcoiny

(Publikováno: 23. března 2018)


Největší tuzemská hotelová síť OREA Hotels & Resorts se zařadila mezi trendy hotely, které umožňují platbu bitcoiny za své služby. Její zákazníci tak mohou použít tuto kryptoměnu ve všech 14 hotelech, které se nacházejí po celé republice.

Nadšenci i investoři z České republiky mohutně nakupovali bitcoiny dávno před tím, než se kolem virtuální měny strhla nákupní horečka, která katapultovala cenu do extrémních výšin. Potenciál plateb touto měnou je tak u nás poměrně veliký.

OREA Hotels & Resorts přichází s touto novinkou a ukazuje, že se nebojí nových příležitostí. „Pro nás znamená zavedení plateb bitcoiny další krok, jak jít naproti konečnému zákazníkovi,“ uvádí Gorjan Lazarov, ředitel OREA Hotels & Resorts a dodává: „OREA chce být lídrem na českém trhu, a proto následuje poslední technologické trendy a inovace, aby přispěla ke spokojenosti hostů.“ Většina lidí již v dnešní době platí bezhotovostně a začíná využívat další formy jako je platba bitcoiny. OREA dokazuje, že jde s dobou a investuje do inovací a otevírá dveře těmto převratným změnám.

Bitcoin funguje od roku 2009, kdy ji vytvořil člověk nebo skupina lidí podepsaná jako Satoshi Nakamoto. Obchodování s bitcoinem je možné rozdělit do tří období. V období do června roku 2013 se bitcoinem zabývali téměř výhradně IT specialisté. V roce 2013 si situace v kryptoměnách ve větším měřítku všimli profesionální investoři. V průběhu roku 2017 se k obchodování s bitcoinem přidala i širší veřejnost. Proto je na místě, rozšiřovat postupně možnosti, kde se touto kryptoměnou, bude moci platit.

Hlavní vlastností bitcoinu je jeho plná decentralizace, aby ji ani jednotlivci, vlády či centrální banky nemohli ovlivňovat. Konečné množství bitcoinů je předem dáno. Bitcoin je samostatná měna, zcela nezávislá na tradičních měnách jako koruna, euro apod. Hodnota bitcoinu – podobně jako většiny ostatních měn – vychází pouze z poptávky a nabídky na trhu, a je tedy dána ekonomickou rovnováhou. Jeho hodnota je závislá na důvěře, že s ním bude možno v budoucnu zaplatit stejně jako dnes.

 

 

 

Zdeněk Křížek – nový Executive Culinary Chef OREA Hotels & Resorts

(Publikováno: 19. prosince 2017)

Zdeněk Křížek, jeden z nejlepších českých šéfkuchařů, nastoupil do OREA Hotels & Resorts k 1.12.2017 na pozici Executive Culinary Chef pro celý hotelový řetězec.

Zdeňkova vášeň pro vaření se projevovala již v dětských letech. Volba studia na hotelové škole, kde mohl svoje nadšení a talent rozvíjet, tak jeho okolí nepřekvapila. Pro vývoj jeho kariéry byla zásadní kvalitní praxe. Zděněk svojí první profesionální kuchyň okusil ve známém čtyřhvězdičkovém hotelu Jalta na Václavském náměstí. „Pro mě jako nováčka s naučenými základy ze školy se otevírala celá škála nepoznaných kulinářských směrů,“ vzpomíná Zdeněk Křížek. Poprvé se tam setkal s asijskou kuchyní a zamiloval se zde do japonské kuchyně i díky teppanyaki, což je speciální japonský stůl s grilovací deskou pro úpravu jídel před zraky hostů.

Po čtyřech letech odešel do hotelu Boscolo na Senovážném náměstí, kde se vypracoval na šéfa směny a pronikl do tajů italské kuchyně. V roce 2006 se otvíral v Praze nový hotel Mandarin Oriental, Zdeněk Křížek se zde účastnil netradičního přijímacího řízení, kdy musel managementu před jejich zraky uvařit. Pokrm se povedl, o čem svědčí následujících 11 let strávených na Malé Straně. Od roku 2016 zastával funkci šéfkuchaře v restauraci a baru Spices. Díky této bohaté zkušenosti si rozšiřoval vědomosti v asijské kuchyni a mohl vařit pro tu nejnáročnější klientelu. Sesbíral také řadu zkušeností v cizině, nejprve to byla Anglie, poté Čína, Malajsie, Thajsko a Japonsko, kde ho jako velkého milovníka sushi okouzlily trhy s rybami a jejich následná distribuce pro celý svět.

Dne 1. 12. 2017 pokračuje ve svém profesním růstu v největším tuzemském hotelovém řetězci. „V OREA Hotels & Resorts vidím velký potenciál. Například v hotelu Pyramida, kterou čeká v příštím roce rekonstrukce, jsou nádherné prostory, které můžeme využít např. pro zavedení česko-francouzského fusion stylu bistra a otevřené kuchyně nejen pro hotelové hosty. V regionech se potom chceme zaměřit na staročeské recepty, které se zde vařily, každý hotel by pak měl své autentické menu,“ vysvětluje nový koncept OREA Hotels & Resorts Zdeněk Křížek.

Zdeněk Křížek nebude pouze vést tým šéfkuchařů z 11 hotelů, ale bude se i sám podílet na přípravě pokrmů. Rád by zavedl technologické a koncepční změny, od snídaně, přes coffee breaky až po vytváření signature dishes pro hotely v regionech. Chce mimo jiné vzdělávat veřejnost a ukázat jí, jak česká kuchyně může konkurovat vyhlášeným mezinárodním kuchyním a jak správně využívat kvalitní čerstvé suroviny a propojovat jednotlivé kuchyně.