Letos jsme v OREA Resortu Devět Skal poprvé stáčeli vlastní med. V blízkosti resortu jsme postavili několik včelích úlů, kolem máme hodně lesů a panenskou přírodu, k tomu ideální vláhu od rybníka, myšlenka mít kvalitní OREA med tak byla na světě.
Včelky od jara pilně pracovaly, a i když počasí bylo ledajaké, nastal nejvyšší čas na stáčení medu.
Zpočátku to vypadalo, že nebudeme mít med žádný, ale v tomto oboru se trpělivost opravdu vyplácí. Nakonec nás výsledek příjemně překvapil a vytočili jsme něco přes dvanáct kilo kvalitního medu.
Každý včelař si svůj med určitě pochválí, ale při vší skromnosti musíme říct, že náš med je voňavý, jantarově zbarvený a chuti tak jemné, že by se dal použít i do těch nejlepších cukrářských výrobků. Chuť medu je určitě ovlivněna i tím, že je absolutně čerstvý, prostě panenský.